Aktuální vynesení

Důležitá sdělení ohledně běhu fóra a také místo pro uživatelské diskuse týkající se celkového chodu webu.
Uživatelský avatar
Finn
Příspěvky: 159

Aktuální vynesení

Příspěvek od Finn »

Nová moderátorka!
Protože léto se zase sešlo s podzimem, všichni máme více či méně znovu (nebo ještě pořád XD) napilno, ve vedení bylo načase znovu se poohlédnout po zodpovědné posile... Poděkování patří samozřejmě Tarien i Celareně, které se moderátorského postu ujaly, ale už nám je unesl reálný život a na péči o novice a vlastně veškeré dění kolem fóra holt potřebujeme někoho, kdo se potlouká kolem už delší dobu, a touto krvavou obětí je letos... Yllien! Potlesk prosím, děkujeme za pozornost a buďte na Yllien hodní (prý má ráda něco dobrého k pití, kdyby náhodou :3)

Sekci vedení se do aktuální podoby pokusím přepsat co nejdřív, jinak v případě dotazů vám obvykle velmi rádi pomohou i všichni naši stávající hráči - využijte discord, nástěnku, nebo místní offtopic, vše podléhá stálému dohledu :D
Obrázek

"Když mě povoláš, odmlouvání máš k tomu zdarma.
Součást nabídkového balíčku."
(Bartimaeus)


Uživatelský avatar
Finn
Příspěvky: 159

Aktuální vynesení

Příspěvek od Finn »

Možná už jste si všimli, že donedávna prázdná sekce Diplomacie pod Reáliemi byla konečně doplněna, ovšem NENÍ ZCELA AKTUÁLNÍ!
Bohužel, má se to jak se to má, času je málo, vedení dělá i jiné věci mimo herní sféru a Diplomacie zůstává tak poněkud na okraji zájmu... Důležité je, že králem je nyní Cisëan, starý král zemřel a lidskému království momentálně vládne mladý a zatím ne tolik zkušený panovník. Pokud budete psát novou kartu nebo jakkoli zmiňovat reálie v této souvislosti, tak abyste věděli, že Diplomacie v tuhle chvíli nebude dokonale spolehlivá.
Obrázek

"Když mě povoláš, odmlouvání máš k tomu zdarma.
Součást nabídkového balíčku."
(Bartimaeus)


Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Aktuální vynesení

Příspěvek od Posel »

Tak jak vám ubíhá čekání na Vánoce? :bohoho:
Tvoříte perníkové dráčky? Chystáte se naporcovat kapra mečem? Věšet na stromek kousky skořápek, rozsvítit balkon magickým světýlky, nebo popíjet medovinu?
Pak docela určitě patříte mezi nás - a protože v Alagaësii jako takové Vánoce nemáme, chystá se na vás alespoň malý neherní "dáreček". Mohu jen napovědět, zazálohujte si své avatary :twisted:
Brace yourselves, Christmas is coming!
Uživatelský avatar
Finn
Příspěvky: 159

Aktuální vynesení

Příspěvek od Finn »

Zálohování avatarů pořád platí, Finn jen nějak neměl čas spáchat žádné zlo o Vánocích, na druhou stranu Apríl není tak daleko :mrgreen:

Každopádně!
Ráda bych dala na vědomí všem dobrodincům, že bylo opět třeba zaplatit chod DR (hosting, doména), a jakkoli to vždycky uděláme rádi, už dlouho se nekonal žádný sraz, kde by se Finnovi zaplatila medovina někomu tak hodnému zaplatil třeba oběd. Zaplaceno už bylo, o chod hry se tedy nemusíte bát (za poslední odvrácení Apokalypsy před dvěma roky vděčíme Sindúal, Karumovi a Edricovi).

Co tím chci říct: pokud se vám hra líbí, je možné trochu přispět na její chod, pokud můžete, a nám tím obrovsky pomoct! Z příspěvku neplynou žádné herní výhody, to je důležité zdůraznit, na druhou stranu bych to letos dobrodincům chtěla zpříjemnit...

Libovolnou částku můžete zaslat sem na KO-FI.COM/DRAGONSRIDERS, a pokud to bude 11 dolarů nebo víc, ozvěte se přímo tady mně PMkou - bude mi ctí spáchat pro vás za přispění k chodu hry originální záložku do knihy s tématikou vaší postavy/draka, kterou zašlu poštou možná spolu s nějakými malými dárečky (záložku můžete určit i pro někoho jiného než pro sebe jako dárek, stačí upřesnit).

Pozn.: nepřikládáme jako dáreček ústenky, respirátory ani gumové rukavice :troll: :knight:

HOWGH!
Obrázek

"Když mě povoláš, odmlouvání máš k tomu zdarma.
Součást nabídkového balíčku."
(Bartimaeus)


Uživatelský avatar
Finn
Příspěvky: 159

Aktuální vynesení

Příspěvek od Finn »

V prostoru Chrámu a chrámových zahrad bude nyní docházet k časoprostorovým výkyvům, kdy se na místě bude objevovat hra, která se odehrává v budoucnosti, přesněji během Setmělce. S velkou pravděpodobností se toto hraní rozplizne na více týdnů, proto se začíná hrát už nyní.

Jedná se o svatbu Jezdce Ederana a Jezdkyně Palú - hráči jsou mile zváni se zúčastnit, během svatby je možné hrát i současný/aktuální den někde jinde (je tedy možné mít teď postavu jakoby na dvou místech zároveň). Pokud to bude možné, prosíme (opožděně :ashamed: ) dočasně neobsazovat oblast Chrámu a chrámových zahrad kvůli chaosu, který by mohl vzniknout - poněvadž se ale jedná pouze o doporučení, pokud tam hrát budete a nebude to v souvislosti se setmělcovou svatbou, nadepisujte si tam prosím postíky Lijavcem a dnem, ve který se váš příspěvek odehrává.

Děkuji za pozornost! :troll:
Obrázek

"Když mě povoláš, odmlouvání máš k tomu zdarma.
Součást nabídkového balíčku."
(Bartimaeus)


Uživatelský avatar
Finn
Příspěvky: 159

Aktuální vynesení

Příspěvek od Finn »

Po domluvě vedení byly pro všechny Dračí jezdce zpřístupněny ke čtení všechny věže Bašty.

Novinka vznikla z toho důvodu, že hráčů-Jezdců není zase tolik a chcete si číst i cizí hry, nicméně stále platí, že do jiných věží než do té, která náleží vašemu řádu, nemá vaše postava fyzicky přístup, dokud ji tam někdo vysloveně nepozve ke hře (tzn. není možné jen tak pendlovat po věži, která vám “nepatří”, nicméně jsou možné čajové dýchánky u Sandry, pokud obdržíte pozvánku, na pitevnu Ordo Suffragi se můžete nechat propašovat, pokud budete dělat mrtvého, a tak podobně... což mi připomíná, kde asi leží těla všech těch neaktivních Jezdců...? ehm, nic, to bylo mimo téma XD)
Obrázek

"Když mě povoláš, odmlouvání máš k tomu zdarma.
Součást nabídkového balíčku."
(Bartimaeus)


Uživatelský avatar
Palú
Příspěvky: 378

Aktuální vynesení

Příspěvek od Palú »

Dovolím si sem se svolením vyšší moci napsat ohledné Spár-ringu ve výcvicích - po delší prodlevě máte možnost odepsat.
Jak zjistíte, tentokrát u toho tiká bomba :bohoho: Jedná se o poslední fázi výcviku, která bude završena nejpozději koncem roku rozdělením bodů podle toho, jak kdo psal. Konec hlášení!
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Aktuální vynesení

Příspěvek od Posel »

Ve vstupních místnostech všech věží a dokonce i v jídelně se objevil vzkaz vyzývající všechny Jezdce k účasti na scchůzce v Zasedacím sále. Tato schůze proběhne 15. Poupěnce (irl v týdnu od 11.1.) a pro Jezdce jejichž drakovi je méně než rok je nepovinná.
Pro ostatní je účast velmi doporučena (a velmi doporučena vyznívá na těchto pozvánkách spíše jako "pokud nepřijdete, budete toho až do konce života litovat, a to nebude příliš dlouho). O co přesně půjde, popsáno není, snad jen naznačeno drobnou poznámkou na samém konci listiny "Přítomen bude i jeden z členů královské gardy, jiní civilisté nejsou povoleni."


A v souvislosti (nejen) s touto schůzí bychom si vás dovolili požádat, abyste se všechny své odkládané a rozehrané MQ a mise pokusily v dohledné době dohrát. Pokud uznáte, že některá z vašich misí anebo MQ (pokud jste PJ) již spíše dohrány nebudou, prosíme hoďte tam noticku, ať víme, že je můžeme uzavřít.
Kdo stihne všechny dávné resty dohrát do konce ledna, dostane pochvalu před nastoupenou jednotkou. Kdo to stihne do tří měsíců, bude pochvalně poplácán po zádech. Kdo to do tří měsíců nestihne, bude vystaven Zlým pohledům celého vedení.
Netýká se to nově rozjetých MQ, nebojte! :)

A jen k misím ještě drobná poznámka - původně byly mise vynalezeny jako možnost zapojit se pro Jezdce, kteří z různých důvodů vědí, že budou méně aktivní a nebudou tedy stíhat běžné tempo hry. Případně k dovysvětlení, kde byli po čas svého výpadku. V současné době je ale trend mít mise spíše tak nějak navíc k volné hře, což nebylo jejich účelem. Prosíme tedy, zvažujte, zda je u vás mise skutečně na místě, nebo ne - zábava se dá užít i v rámci volné :)
Uživatelský avatar
Finn
Příspěvky: 159

Aktuální vynesení

Příspěvek od Finn »

Výprava skoro za rohem a my tu máme pár novinek...

1. Menší čistka Jezdců - už se chystala dlouho, sekce omluvenek je stále stejně platná, a tak část nemrtvých byla přesunuta do karantény (čti do Síně slávy)... Pokud by se někdo objevil a chtěl obnovit, není nejmenší problém napsat, promptně zase přehodíme zpátky mezi živé a hodíme zpátky patřičné skupiny!
Abysme se v tom vyznali, u každého nemrtvého Jezdce je teď hodnost - pokud to byl Neřád, měl by si po návratu stejně bleskově vyřídit nějaké to přijetí... pokud je to Zombie, podle hodnosti poznáme, že už v řádu na tomto fóru přijat byl, a není asi třeba nějak okolkovat na jeho okamžitém obnovení (pokud nebude mít vedení řádu námitky).

2. Drobné kosmetické detaily jako viditelné hodnosti u miniprofilů vedle příspěvků, boční sloupek a... jo, tamten pokus vlastně nevyšel, nic (ještě se v tom budu průběžně vrtat, brání se to XD)

3. Miniquestíky a mise podstoupily označení, pokud už jsou hotové a uzamčené. Pro přehled vždycky můžete požádat o zamknutí a patřičné vítězoslavné označení dohrané věci, jakmile tam budete hotoví...

4. Na našem Discordu začal fungovat nový webhook (automatické oznámení označené jako "Něco se děje..."), který připomíná, když někdo napíše do MQ, výpravy, apod., také pokud se tu zaregistruje někdo nový, a - protože přiznejme si to - jak jsou vedení lemry, tak je to bude upozorňovat i na nové příspěvky v sekci registrace nové postavy (snad to trochu uspíší naší reakční dobu, bohužel je toho pro většinu z nás pořád hodně a někdy si všimnete nové čekající karty až za delší dobu... :pwease: )

S Discordem chci rovnou připomenout, že ačkoli nikdo neporušuje pravidlo žádný flame a trollení a navzdory tomu, že shitposting máme sami celkem rádi, nějak se tam poslední dobou strhávají bitky kolem úplných blbostí. Jen chci bokem poprosit o trochu sebereflexe, než něco takového zase vznikne.
Znáte takové to "žij a nech žít"?
Zkuste se vyvarovat toho, aby se rozumná výměna názorů zbytečně zvrhávala. Momentální doba moc nepřeje vybití, leckomu leze na mozek a je sakra snadné pocuchat nervy - zvlášť když nevíte, jak to teď někdo má. Nějaké neshody jsou prakticky samozřejmost, to nikomu neberu, ale existují různé způsoby, jak se vyjádřit (a jeden z těch způsobů je třeba mlčet).
Nejsem online 24/7, ale pokud by se zase k něčemu takovému schylovalo, chci jen dopředu říct, že se v případě potřeby nebudu vyhýbat "soft banu". Prostě malý timeout na výdech. Kdyby se to stalo, nebuďte namíchnutí nebo uražení. Běžte si dát něco dobrýho k jídlu, k pití, nadýchejte se na čerstvém vzduchu. A pak se zas přihlašte. Nebo na chvíli klidně odejděte sami a zase se vraťte, až vám bude líp, není na tom nic blbýho! Na DRku se momentálně zvedla aktivita jako tsunami a někdy toho prostě může být moc, je potřeba udržet si nadhled, odstup, zdravý rozum - říkejte tomu, jak chcete :mrgreen:
Obrázek

"Když mě povoláš, odmlouvání máš k tomu zdarma.
Součást nabídkového balíčku."
(Bartimaeus)


Uživatelský avatar
Finn
Příspěvky: 159

Aktuální vynesení

Příspěvek od Finn »

PRESS CTRL + F5
TO PAY RESPECTS


Krásného Apríla!



(Případně CTRL + Fn + F5 pro ty, komu taky poslední aktualizace win pokazila oblíbenou klávesovou zkratku při čekání na nové posty)
Obrázek

"Když mě povoláš, odmlouvání máš k tomu zdarma.
Součást nabídkového balíčku."
(Bartimaeus)


Odpovědět