Aktuální vynesení

Důležitá sdělení ohledně běhu fóra a také místo pro uživatelské diskuse týkající se celkového chodu webu.
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Aktuální vynesení

Příspěvek od Posel »

Možnost dráčete pro druhé hráčské postavy

Jelikož vaše vedení vás má rádo a je pro každou špatnost, tak po pečlivém zvážení dospělo k rozhodnutí uvolnit možnost aspirování na Jezdce i pro druhé postavy.
Ovšem, má to pár podmínek!
1) Stále zůstává v platnosti nutnost druhou postavu předem nahlásit někomu z vedení (ať už s ní plánujete aspirovat nebo ji nechat jako Obyvatele bez draka, nově u ní také nemusíte v kartě mít napsanou větičku o neaspirování - budeme si to hlídat sami).
2) O aspirování druhé postavy na Jezdce smějí požádat hráči, kteří se svou první postavou mají za sebou alespoň dva roky aktivní hry
(akceptujeme nějaká ta přerušení, protože všichni víme, že reálný život je potvora, v součtu by ale vaše doba hraní bez započítání přestávek mělo dát právě alespoň ony dva zmíněné roky).
3) Hráči mají možnost si založit druhou postavu jako neaspirující na Jezdce a o jejím aspirování se rozhodnout teprve časem
(tedy můžete nyní nechat aspirovat i Obyvatele, kterého zde máte už pár let). Samozřejmě je možné aspirování i odvolat, pokud vám třeba po pár měsících dojde, že vám postava na Jezdce „nesedí“ a raději byste si ji nechali jako nejezdeckou.
4) Počítejte s tím, že u vaší druhé postavy začne lhůta pro líhnutí dráčka běžet až poté, co si požádáte o aspiraci na Jezdce. Lhůta bude také oproti čekání na dráčka s první postavou o něco delší.
5) Kdo je čí druhá postava bude zachováváno v tajnosti
(pokud se k tomu vy sami veřejně nepřihlásíte, to je samozřejmě na vás), ale bude to známo všem ve vedení a v odůvodněných případech i dalším hráčům (například pokud by se pro vás rozhodli rodiče některého jezdeckého draka, mají právo vědět, že jde o něčí druhou postavu).
6) V samotné hře pak budou také existovat některá omezení – například limit jedné postavy na jednoho hráče v MQ či Výpravách, zákaz přidat se se svou druhou postavou do stejného řádu v kterém je ta první
(aby se zabránilo tomu, že budete například sami sobě Ebrithil) a také zákaz líhnout případné dráče své první postavy pro svou druhou postavu (tady je asi jasné proč).

Snažili jsme se to nějak vyvážit, aby to mělo potenciál oživit hru, ale současně nedošlo k chaosu a nezvladatelnému nárůstů postav na jednoho hráče. Není rozhodně cílem, aby po založení druhé aspirující postavy byla ta první již jezdecká nějak upozaděna, spíš jde jen o rozšíření hry pro dlouhodobé hráče a obecně o ozvláštnění pro všechny.

Snad se vám tedy bude tato změna líbit a všichni si ji společně užijeme! :bohoho:
Uživatelský avatar
Elóren
Příspěvky: 10

Aktuální vynesení

Příspěvek od Elóren »

Dámy a pánové,

hádejte kdo je zpátky :twisted:
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Aktuální vynesení

Příspěvek od Posel »

UNRESTRAINED SUMMER FUN - krátkodobá a omezená událost je k nalezení právě teď v Uličkách a ulicích Dorú Areaby. Pravidla najdete v návodu pod příspěvkem!
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Aktuální vynesení

Příspěvek od Posel »

Po pár letech máme zase nový design, hezky tématicky k HDL :bohoho: Spolu s ním došlu k upgradu fóra na novější verzi, což jako běžní hráči ani nepostřehnete, a s tím souvisí to, že pár drobností může haprovat, než to vychytám...

O čem vím:
- hah, pod avatarem nemáte nikdo jméno :D dneska jsem nad tím seděla už dvě hodiny, funkčnosti to nevadí, časem na to snad přijdu :< (už mi hrabalo, nechala jsem to být)
- ještě budu dolaďovat barvy u spoileru, nebude to čistě bílé pozadí (takže kdyby se někdo vrhal do grafiky, pokud ji máte ve spoileru a závisíte na barvě pozadí, zatím s ní nespěchejte)
- nefungují "collapsibles", tzn. to že jste si mohli některé sekce shodit (bylo tam znamínko plus nebo minus), aby nebyly vidět... mám pocit, že to je novou verzí a ne designem, časem se na to zkusím podívat, ale nepřekáží to funkčnosti (a tudíž úplně popravdě nevím jestli s tím něco budu dělat, když to bude moc práce :B)
- na menších zařízeních není světlé pozadí za bloky textu... tzn číst se dá, ale kdyby vám to přišlo divný, ne, nemá to tam být, a ano, už jsem nad tím mlátila hlavou pár hodin, takže odsunuto na pozdější řešení zatím

- místy zatím možná bude chybět překlad češtiny - mrknu na to v dohledné době, ale nemělo by to brzdit nic kromě toho, že občas někde uvidíte třeba anglicky caps lockem RETURN_FIRST_EXPLAIN (nelekejte se XD)

Nové:
- na hlavní stránce máte vpravo v tmavé liště (tam kde je "Obsah fóra") šikovný čudlík "Označit všechna fóra jako přečtená", pokud by někoho chytal psotník z toho, že chvíli chyběl a fórum je zaspamované - voilá, můžete se tvářit, že máte přečtené, svítit to nebude XD

O všem ostatním, co se vám bude zdát mimo, mi můžete napsat. Hati už zmínila, že by se jí líbilo, že se kliknutím na logo dá dostat na hlavní stránku (zkusím taky provést).

Finn
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Aktuální vynesení

Příspěvek od Posel »

Na fórum se nám zatoulalo jedno velikonoční překvapení.

Bohužel, drakobijci se k němu dostali dřív. Rozbili ho na pět kusů, které jsou nyní ztracené někde na fóru, a jeden z nich neodolal a dokonce se do onoho překvapení zakousl.


Vaším úkolem je zjistit, kde je těch pět ztracených kusů, sestavit je a zakreslit, co to mělo být, aby se ve skladišti dalo dohledat, odkud překvapení putovalo, a prověřit, jestli za tím nestojí Myrkr.
Účast v soutěži je na každém zvlášť (žádná týmová práce :mrgreen: ) a dá se rozdělit do tří částí - můžete se zúčastnit všech, nebo jenom jedné, je to na vás, ale v každé té části budou za odměnu jiné výhry.

1. část: NALEZENÍ PĚTI KUSŮ PŘEKVAPENÍ
Pošlete Poslovi PMku s tím, kde jste pět kusů našli. Vyhrává ten nejrychlejší hledač! Rychlá aktualizace bokem o pár minut později, nejrychlejší hledač už se našel, tak s bodem 1. nespěchejte, ale bude se vám hodit na další dvě části XD

2. část: IDENTIFIKACE PŘEKVAPENÍ
Budete potřebovat těch pět nalezených kousků... a sestavit je dohromady, aby bylo zřejmé, co ono překvapení bylo.
Buď je můžete sestavit nějakém programu, nebo je vytisknout a vystříhat a složit k sobě jako puzzle, a pak je překreslete (nebo jinak kreativně ztvárněte) tak, jak si myslíte, že patří k sobě, a kresbu vyfoťte nebo naskenujte. Kromě kresby můžete stříhat papír nebo vyšívat, to je vážně otázka toho, jak tuto kreativní výzvu pojmete. Výsledek pošlete opět Poslovi jako PMku.
V této části nemusíte spěchat tolik jako u 1. části, hodnotí se kreativita ztvárnění a čas máte i během zítřka (do půlnoci). Malá odměna bude pro všechny, vítěz získává trošku větší velikonoční košíček.

3. část: NENAHRADITELNÁ ZTRÁTA
Pokud jste úspěšně splnili předchozí části, jistě jste si všimli, že se nedalo zachránit všechno. Zde nadchází šance pro pisálky, kteří raději tvoří se slovy než s tužkou: napište pár řádků žalozpěvu či nekrolog pro onu navždy ztracenou část... a pošlete samozřejmě opět Poslovi. Stejně jako u druhé části máte možnost s kreativitou a posláním otálet až do zítřejší půlnoci a malinká odměna bude čekat všechny, kdo tuto část úspěšně splní. Vítěz nemusí splňovat kdovíjakou délku, cení se spíše výstižnost a nápaditost zpracování.


Zkuste se před ostatními neprokecnout, nenapovídejte si a v případě dotazů oslovte na discordu Finna. PMky můžete nadepsat vždy tím, kterou část jste řešili (takže např. "1. část" jako předmět úplně stačí), případné obrázky můžete nahrát třeba přes imgur.com (nahoře "+ New post", přetáhnete fotku či sken k "Drop images here" a zkopírujete mi odkaz ("Copy link"), což bude nejspíš pak vpravo nahoře u obrázku... kdybyste měli svůj obrázek hotový a bojovali s tím, že vám nepůjde poslat, napište mi, ale obrázek prosím rozhodně neposílejte přes DR channel na discordu, to by trochu propálilo překvapení).
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Aktuální vynesení

Příspěvek od Posel »

VYHODNOCENÍ

1. ČÁST
Úplně nejrychlejším hledačem se stal Malachai, který si tedy může připsat + 1 k rychlosti. A kde se kousky skrývaly?
Spoiler
1. Úvod, 2. Kalendář a svátky, 3. Altán, 4. Koželužna a sklad sedel, 5. Dračí doupě (v Okolí bašty)
2. ČÁST
Kousky daly dohromady čokoládového draka, kterého zpracovali Aiedail ilustrací, Malachai velikonočním vajíčkem a Araenor animací, jak se dráček postupně rozlámal a ukousl. Protože se vážně nemůžu rozhodnout, odměna přijde všem v podobě dráčků :D (brzy)

3. ČÁST
Zase podobně, dva účastníci a oba skvělí :D Malachai luxusní pamětní oznámení, Kendall nádherný žalozpěv. Ukousnutou částí byl po úspěšném sestavení dračí zadek… :bohoho: Cena pro oba je tentokrát herní “artefakt”, který obdržíte během chvilky PMkou.

Pokud se tvůrci budou chtít pochlubit, samozřejmě můžete poslat svůj výtvor na discordu, nebo ho vystavit zde ve Vlastní tvorbě, určitě se ostatní moc rádi pokochají vašimi skvělými nápady i zpracováním! Další případná soutěž už bude mít asi trochu méně šibeniční termíny, ale Velikonoce jsou stejně jako kvetení prchavé a krátké a holt na nikoho nečekají :lol:
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Aktuální vynesení

Příspěvek od Posel »

Připomenutí

Milí hráči, konkrétně čerství Jezdci i navrátivší se Jezdci, kteří už se nějakou dobu potloukají kolem.
Mějte prosím v paměti, že je třeba do určité doby vybrat řád, případně do něj znovuvstoupit (v takovém případě co nejdřív od návratu). Pokud vám vážné důvody nebrání odbýt to nejprve formou hry s hlavou řádu, zašlete hlavám řádu, kde máte postavu mít, prosím promptně PMku, nebo se připomeňte na Discordu a vyřiďte si co nejdřív obarvení jména (u navrátivších se i s tím spjatá hodnost v řádu, která může být pochopitelně i nižší, než když jste odcházeli, záleží na uvážení hlav řádů).
Začíná se nám tu kupit větší množství růžových jmen, když už mají být dávno červená, žlutá nebo zelená.
Děkuji za pozornost.
Uživatelský avatar
Sindúal
Strážkyně skořápek
Příspěvky: 566

Aktuální vynesení

Příspěvek od Sindúal »

Nový moderátor!
Tři roky přežívalo vedení beze změny, tedy je čas oživit stojaté vody zase nějakou novou krví (Myrkr, kuckkuck)!
Přivítejte na moderátorském postu Araenor, která se (jistě s obvykle vřelým úsměvem a velkou chutí) bude zaobírat schvalováním karet, umravňováním přešlapů a prostě vším tím marastem, který k péči o novice patří. Buďte na ni hodní a nezapomeňte jí pogratulovat (případně kondolovat, záleží, jaké máte vnímání této pozice :bohoho: )
Opál s tebou, Arae, a vítej mezi námi! :forcehug:
Uživatelský avatar
Finn
Příspěvky: 159

Aktuální vynesení

Příspěvek od Finn »

Milí hráči,

blíží se nám konec roku a ten obvykle slouží jako taková příhodná zlomová doba, kdy je vedení štědřejší jak Ježich. Respektive bude štědré k těm, co za poslední rok 2022 byli aktivní, hráli, však to znáte.
Poprosím proto, abyste se rozmysleli a připravili si krátké shrnutí toho, jaká je vaše představa o navýšení bodů, a k tomu konkrétně kde k nim vaše postava měla přijít (protože i v historii postavy při schvalování si jistě vybavíte, že kouzelní dědečci u cesty co? čekají na pomoc s nůší plnou dřeva na podpal, hotovka).

Příklad, abyste si udělali představu:
"1 bod do šermu, protože jsem chodil pravidelně na tréninky s Johanem (výcvikový areál, jezero)
2 body do plavání, protože jsem šel utopit labuť, dvakrát, a protože mě při jednom výcviku topil Johan"


Tento váš pečlivě rozmyšlený textík zašlete soukromou zprávou s předmětem "Body":
Ederanovi, pokud jste Dračí jezdec v řádu Ordo Suffragi (pokud budete psát Yllien, musíte přiložit dvoudecku a nějakou pěknou lichotku)
Sandře, pokud jste Dračí jezdec v řádu Ordo Arcanae
Palú, pokud jste Dračí jezdec v řádu Ordo Militaris
Sindúal, pokud jste Dračí jezdec bez řádu, nebo novic, nebo druhá postava

Přes ně se vaše představa ocitne na stole vedení, kde si je všechny přebereme, a pokud by byla malinko přemrštěná, víte jak... prostě se nad vším bude pokyvovat hlavou, rozvažovat, hledět na aktivitu v minulém roce. Výsledky alias body, které si můžete připsat, se k vám po této poradě opět dostanou soukromou zprávou.
Čas na zaslání je předběžně do 15. prosince.
Máte pocit, že nemáte žádné bodíky, které byste si za své hry mohli přidat? Nebo, že jich na přidání je zoufale málo? Rozhodně nevěšte hlavu, tohle určitě není poslední možnost nějaké si nahrabat. Ať už v rámci volné hry, nebo… nebo jinde :oops: Kdo má mysl otevřenou, jistě už si všiml, že věci se dávají do pohybu a bezpečí se zase jednou stává proměnlivým pojmem.
Finn a Sindúal
Obrázek

"Když mě povoláš, odmlouvání máš k tomu zdarma.
Součást nabídkového balíčku."
(Bartimaeus)


Uživatelský avatar
Malachai
Řádový jezdec
Příspěvky: 886

Aktuální vynesení

Příspěvek od Malachai »

SVÁTEČNÍ PŘÍBĚHOVÁ SOUTĚŽ



Slyšte, slyšte!
K nadcházejícím svátkům pro vás máme přichystanou malou kreativní soutěž, jíž bude s největší pravděpodobností později doprovázet také jistá herní událost, kde budete moci své výtvory využít rovněž.

O CO SE SOUTĚŽÍ?
O jeden Dračí kalendář poskytnutý samotnou Dragartou. Kdo neví, oč přesně jde: jedná se o každoročně vycházející kalendář s dračí tématikou s tvorbou českých a slovenských autorů. Podrobnější informace naleznete zde.

JAK SE ZÚČASTNÍM?
Velmi jednoduše! Stačí, když napíšete příběh (min. jedna normostrana) či báseň (min. šestnáct veršů) na téma Dračí poklady a zašlete je do půlnoci 31. 12. 2022 do soukromých zpráv Poslovi.

JAK BUDE VYBRÁN VÝHERCE?
Náhodně - z těch, kdo své dílko zašlou, náhodně vylosujeme výherce 1. 1. 2023 a s tím se posléze spojíme skrze předání výhry (osobní vyzvednutí, zásilkovna, pošta apod.).

Dílka zatím nezveřejňujte, bude možné je využít v nadcházející herní akci (mrk mrk).

Finn&Malachai
Odpovědět