Geografie
Alagaësie je zvaná „Dračí zemí“ a je domovem lidí, elfů, trpaslíků, draků a různých bestiálních ras. Najdeme zde hvozdy, pouště, hory i travnaté roviny. Alagaësie je jednolitý kontinent obehnaný sedmi ostrovy, z nichž nejvýznamnější je Vroengard s hlavním městem Dorú Areaba – domovem Dračích jezdců. Většinu kontinentu tvoří Království lidí.

Celý severovýchodní cíp kontinentu pokrývají Dračí hory, ve kterých se nachází Carvahall, která je v horách středobodem putujících obchodníků a lovců. Oproti Eragonovým časům, kdy se jednalo o osadu a vesnici, je Carvahallu už spíše mnohem významnější město. Blízko Carvahallu leží o něco větší městečko Therinsford s farmy a usedlostmi.
Na sever od nich najdete ještě Ceunon, významné město, odkud celému území vládne rod Mavellů.

U břehu řeky Ninor se nachází vojenské město Daret, které bylo v minulosti mnohdy napadáno bandity a nepřátelskými kmeny bestiálních ras, proto jsou v něm už odmala děti vedeny ke schopnostem boje a obrany. Nedaleko Daretu se nachází Liščí hrádek, sídlo Farristerů.

Na břehu oceánu se nachází velké město Teirm, hlavní přístav Království. Město je obehnáno sto stop vysokou zdí a nachází se v něm obrovská citadela, která slouží také jako maják pro lodě. Poblíž najdete přístav Narda. Loďstvu odtmatud velí lord Selwey a jeho rozvětvený rod.

Hlavním městem Království je Uru'baen, známý také jako Ilirea pod elfským názvem. Uprostředměsta v paláci sídlí vládnoucí rod Moriarů,

Gil’ead je významné rybářské/lovecké centrum a zároveň strážní město, ve kterém se cvičí královští vojáci.

Blízko Gil’eadu se nachází Du Weldenvarden, strážný les a domov elfů. Les je vytvarovaný elfím zpěvem tak, že svým způsobem tvoří i jejich hlavní město, Ellesméru. Další elfská města jsou před očima jiných ras skryta a rozeseta právě po Du Weldenvarden,

Helgrind je hora z černého kamene, kde se stále zachovává kult Vyznavačů Helgrindu (děsivé náboženství spočívající v uřezávání vlastních končetin jako oběť pro lepší posmrtný život. Nicméně stále ještě věří, že pokud uřežou končetinu i někomu jinému než sobě, k lepšímu posmrtnému životu jim to pomůže také). Hlavním městem je Dras-Leona.

Jižná část Království lidí si rozdělují čtyři další významné rody a mezi významnější města patří Belatona, Feinster, Aroughs nebo Aberon.

V srdci Alagaësie se nachází poušť Hadarak, bývalý domov draků i trpaslíků. Nyní v něm najdete možná nějaké kočovné kmeny a také jednu nerudnou Jezdkyni.

Beorské hory jsou domovem trpaslíků a nachází se v nich Farthen Dûr, ve kterém se je situováno největší trpasličí město Tronjheim. Dalším významným trpasličím městem je Tarnag.
MAPA KONTINENTU
Obrázek
MAPA OSTROVA
Obrázek