Pravidla
Všeobecná pravidla
[1] Před hrou je vhodné projít si pravidla a reálie hry. Starší hráči vám ochotně poradí se vším, s čím si nebudete vědět rady, pokud bude ale jasné, že jste si nepřečetli ke hře skoro nic, bude jejich ochota asi dost rychle klesat.

[2] Respektujte prosím naše změny v Paoliniho světě. „Odkaz dračích jezdců“ nebyl koncipován jako předloha pro RPG hru a proto bylo nutné, aby se vedení i hráči dohodli na určitých změnách v herní Alagaësii tak, aby představovala vyvážený systém pro všechny hráče. Veškeré informace k našemu světu naleznete v „Herních reáliích“.

[3] Je zakázáno mít více než jeden account („účet“) na hráče. Pokud bude takový hráč odhalen, budou kompletně smazány všechny jeho účty i karty postav. Pokud si chcete zahrát za více postav, není nic lehčího než požádat adminy o výjimku, rádi vám vyhoví a budete si moct založit novou vedlejší postavu. Mějte však na paměti, že utáhnout více než jednu postavu je časově náročné a stále platí pravidlo o skartaci.

[4] V herních i neherních sekcích je zakázán spam (opakované posílání stále stejného příspěvku, nesmyslné zprávy, opakované reklamy…). Nepatřičně erotické/vulgární/rasistické a podobné materiály, odkazy, zprávy a spamy se mažou a účet, z něhož byly materiály poslány, taktéž. Následně je zablokována opětovná registrace.

[5] Neoprávněné vulgarismy, urážky a napadání jiných hráčů (flame a trollení) pod jakoukoliv záminkou jsou přísně zakázány. Pokud máte nějaký osobní spor s jiným hráčem, příp. potřebujete zkritizovat a/nebo probrat některý z příspěvků jiného hráče, učiňte tak přes soukromou zprávu nebo prostřednictvím jiného komunikátoru (ICQ, mail…).

[6] Pokud odpovídáte na něco, co jiný hráč zaslal např. v neherních sekcích (vlastní tvorba, odkazy…) a vám se to nelíbí, poskytněte hráči slušnou kritiku. Není třeba vyvolávat zbytečné spory a hádky.

[7] Do svého avataru a podpisu (signatury) si můžete vložit cokoliv, preferované a vítané jsou ovšem věci týkající se hry a vaší postavy. Pozor ovšem na rušivé prvky, jako velké obrázky, blikající písmo, přílišný roztahanost, apod. Do svého podpisu si nezapomeňte vloži odkaz na svou kartu postavy – ulehčíte tak spoluhráčům hledání informací o vašem herním charakteru.
Herní pravidla
[1] Zakládání nové veřejné lokality – topicu (tématu) je povoleno. Všeobecně se však vždy snažte pohybovat v již založených lokalitách (rozhodně není k věci zakládat např. další hostinec nebo putyku). Název topicu určuje jeho účel (Chrám dračích jezdců, Náměstí, Bylinkářství,…) a v prvním příspěvku topicu je vždy rozepsáno do co nejpodrobnějších detailů veškeré prostředí, vybavení či NPC.

[2] Dbejte na to, abyste správně rozlišili, co víte vy jakožto hráč a co ví vaše postava – tzv. pravidlo „křišťálové stěny“. Vy jakožto hráč sice třeba víte, že se právě vylíhl nový drak, ale pokud u toho však vaše postava přímo nebyla, nebo jí to někdo neřekl, neví o tom a musí se podle toho i chovat. Stejně tak je nefér vůči spoluhráčům nechat vaši postavu například „intuitivně odhalit“, že ten pán je vlastně dáma v převleku, protože znáte reálné pohlaví dotyčné postavy.

[3] Před napsáním příspěvku se vždy podívejte do karty postavy spoluhráče/spoluhráčů. Hodí se vědět, jestli vůbec mluvíte stejným jazykem, nebo jestli má postava nějaké zvláštnosti, které by vás na ní mohly upoutat. Také vždy důkladně pročtěte příspěvky, které již byly v topicu napsány, alespoň jednu stranu dozadu. Ušetří vám to trapnou situaci, kdy si vkráčíte do lokálu, usadíte se a až poté vás někdo taktně mimoherně upozorní, že jste si právě sedli do té největší hospodské rvačky, jakou jste kdy viděli.

[4] Nezapomeňte, že vaše postava je vlastně „živá“ a jako taková má své potřeby, slabosti, fyzicky i psychicky se vyčerpává a potřebuje navazovat vztahy s jinými lidmi. Snažte zůstat věrní tomu, co jste své postavě v její kartě přiřkli – pokud si vytvoříte postavu bázlivé selské dívenky, která nikdy nevytáhla paty z rodinné farmy, je dost divné, když pak napíšete post o tom, jak se při prvním kontaktu s drakem na něj nezaujatě podívala a dál si v klidu povídala s ostatními postavami.

[5] Přísně se dohlíží na tzv. „godmodding“, tedy ovlivňování cizích postav tak, že jejich reakci napíšete za ně („Klára do Honzy strčí, ten spadne a zlomí si nohu“). Stejně tak ze své postavy nedělejte boha, který v potyčce nebo rvačce odolá každému chvatu. Pokud se nemůžete shodnout na tom, kdo nějakou potyčku vyhrál, přizvěte si admina, který spravedlivě rozhodne.

[6] Jediné postavy, se kterými můžete svobodně nakládat, jsou NPC (nehráčské postavy), např. prodavači nebo obsluha. Nezapomínejte ovšem, že takové postavy slouží spíše jako berlička a chovají se vždy neutrálně, alespoň pokud za ně nehraje přímo vedení. Je naprosto v pořádku napsat, že vám hostinská přinesla objednávku; dodat, že ji následně vaší postavě hodila na hlavu a začala se s ní hádat už ale přijatelné není.

[7] V současné době není nijak věkově omezená hranice obsahu příspěvků. Prosíme ovšem všechny hráče o decentnost, vhodné používání selského rozumu a také o to, aby veškeré příspěvky, které by mohly být nevhodné pro osoby mladší 18 let, skrývali do spoilerů. Vedení fóra nenese za obsah příspěvků svých uživatelů žádnou zodpovědnost. Přežene-li určitý příspěvek mez dobrého vkusu, vyhrazuje si vedení právo ho bez varování smazat.

[8] Vaše postava není nesmrtelná. Obecně se vaší postavě během normální hry ani questu nic nestane a smrt po boji je pouze po domluvě obou účastníků, před blbostí vlastního hráče ale chráněná není (pokusy zabíjet NPC, urážení draků,…)-
Nepřítomnost
Po zapojení do hry je obvyklé posílat příspěvek alespoň jednou za 2-3 dny. Víte-li, že nebudete delší dobu moct hrát, postavu do hry nezapojujte; ušetříte tím svým spoluhráčům čekání. Navázat, ať už zapojením se do volné hry nebo questu, můžete kdykoliv; je běžné, že se hráči často nějakou dobu účastní pouze offtopicových diskuzí a ne samotné hry, protože zrovna nemají na hraní náladu nebo čas.

Pokud plánujete být delší dobu neaktivní, nebo víte, že už nechcete hrát, napište prosím v sekci DRAO do omluvenek příspěvek a informujte ostatní hráče o vaší nepřítomnosti či odchodu. Nechceme po vás, abyste nám říkali o každém vašem víkendu, je to ale ryze informativní záležitost a slušnost hlavně v případě, že se s vámi právě někde ve hře počítá. Alternativou je udělat si poznámku do svého podpisu.

Po 3 měsících, kdy se na fóru vůbec nepohybujete (a ani nezanecháte vzkaz v nepřítomnosti nebo podpisu), je vaše karta postavy přesunuta do „Skartovačky“, odkud – pokud si ji nevyzvednete – je po dvou měsících kompletně smazána.