Počasí

Důležitá sdělení ohledně běhu fóra a také místo pro uživatelské diskuse týkající se celkového chodu webu.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Počasí

Příspěvek od Posel »

Herní den: 2178.
Reálné datum: 24.1. - 30.1.2022
Datum: 16. Větrovce, 58. rok Nového řádu
Roční období: Podzim
Událost: Svátky světel

Během noci se na modravém nebi objevila našedlá kupovitá oblačnost. Někteří se tak mohou obávat, že dnešní druhý den Svátků světel pokazí přeháňky, ale zkušení zemědělci by nad tím jen mávli hlavou, že z těhlech mraků přece pršet nebude. A měli by pravdu. Za celičký den nespadne ani jediná dešťová kapka a teploty se budou pohybovat až do západu slunce ve velmi příjemných mezích. Samotný západ pak budou kromě krásných červánků provázet i zářivé tečky vypuštěných lampionů.
Hlavní proud probíhajících oslav se pro dnešní den směřuje do chrámových zahrad, které jsou nádherně vyzdobené nespočtem lampionů a světýlek, a odkud vzlétne hlavní lampionový roj.
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Počasí

Příspěvek od Posel »

Herní den: 2190. (skok!)
Reálné datum: 31.1. - 6.2.2022
Datum: 28. Větrovce, 58. rok Nového řádu
Roční období: Podzim
Událost: -

Minulé dva týdny znamenaly pro Vroengard definitivní přesun z léta do podzimu. Slunce zesláblo, vítr zesílil, listí na stromech získala žlutý nádech s občasnou příměsí oranžové a někde dokonce už nádechem červeně.
Ani dnešek se v tomto nelišil a navíc přidal po ránu plíživou mlhu, která se obzvláště kolem vodních ploch držela téměř ad poledního. Alespoň, že vítr se pro dnešek uklidnil a poskytl tak během dne iluzi většího tepla díky slunečním paprskům na kůži. Večer se ale podzim bez lítosti připomněl zase se svou sychravostí.
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Počasí

Příspěvek od Posel »

Herní den: 2191.
Reálné datum: 7.2. - 13.2.2022
Datum: 29. Větrovce, 58. rok Nového řádu
Roční období: Podzim
Událost: -

Ač ráno bylo chladnější, dnešní den se pyšní až nečekaně příjemnými teplotami a minimem větru. Skoro jako by na ostrov dorazil jeden opožděný letní den, který se ještě touží ukázat, aby bylo na co vzpomínat během podzimních plískanic a zimních vánic.
Jako bonus je zrovna dnešní noc úplňková, což ledaskoho z tepal peřin vyžene na tanečky při měsíčku, sběr zaručeně kouzelných bylinek či noční randíčko (anebo loupež, záleží na charakteru každého jedince).
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Počasí

Příspěvek od Posel »

Herní den: 2192.
Reálné datum: 14.2. - 20.2.2022
Datum: 30. Větrovce, 58. rok Nového řádu
Roční období: Podzim
Událost: -

Včerejší vlahé počasí zmizelo přes noc jako mávnutím kouzelného proutku. Obloha se zatáhla a spustil se protivně neutuchající déšť. Přesně v té bídné intenzitě, kde si říkáte, že to vlastně ještě jde, ale současně je to příliš na to, abyste si dělali naděje, že venku nepromoknete nebo že déšť brzy skončí.
Což je více než dobrý odhad - za celičký den se sluníčko ani kouskem neukáže a déšť ani náznakem nezmírní, v důsledku čehož se všude začínají tvořit kaluže a říčky a potoky nenápadně stoupnout. Nezbývá než doufat, že zítra již bude lépe.
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Počasí

Příspěvek od Posel »

Herní den: 2193.
Reálné datum: 21.2. - 27.2.2022
Datum: 1. Lijavce, 58. rok Nového řádu
Roční období: Podzim
Událost: -

Včerejší doufání se dnes vyplnilo a déšť během noci ustal. Nebo se možná spíše jen posunul kamsi nad moře, jelikož od jihu začalo silně foukat. Na jezerech se čeří drobné vlnky, po zemi se prohání popadané listí, je nutné si hlídat pokrývky hlavy od klobouků až po příčesky a na útesy u pobřeží by dnes lezl jen blázen.
Alespoň ale že vítr pomáhá slunci vysušit všechny bahnité cesty a kalužiny.

A také dnes slaví čtvrté narozeniny jedna překrásná amazonitově-zlatavá dračí slečna, takže všechno nejlepší ty můj drobečku :cry: :tighthug: (A pojďme všichni kolektivně předstírat, že ten jeden chybějící den v tabulce dračích věků nevidíme, jelikož já z toho teď chytla trochu tik v oku :twitch: )
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Počasí

Příspěvek od Posel »

Herní den: 2205. (skok!)
Reálné datum: 28.2. - 6.3.2022
Datum: 13. Lijavce, 58. rok Nového řádu
Roční období: Podzim
Událost: Trhy

V předchozích dnech bylo střídavě oblačno a občas padaly i trakaře, což ale jistě nikoho nemohlo na podzim zaskočit. Do toho všeho se připojilo i pár velmi větrných dní, díky kterým byl dnes poměr listí na stromech a na zemi poměrně vyrovnaný. A ty krásné barvičky, kterými stromy začínaly hrát!
Spolu s obchodníky mířícími na Areabské trhy dorazilo na ostrov ale i babí léto, což znamenalo hřejivé slunce v zádech, bezmračnou oblohu a teplý jižní vítr osvěžující davy obdivující zboží na stáncích.
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Počasí

Příspěvek od Posel »

Herní den: 2206.
Reálné datum: 7.3. - 13.3.2022
Datum: 14. Lijavce, 58. rok Nového řádu
Roční období: Podzim
Událost: Trhy

Jak to tak bývá, babí léto netrvá pouhý jeden den, a proto i dnes přetrvávalo příjemné teplo. Slunce už sice postrádalo letní sílu a listí se kromě žluté barvilo i do oranžové a červené, ale i přesto bylo venku více než lákavě. Ať už šlo o procházku lesem, posezení na mezích, brouzdání se v louce anebo obdivování předmětů nabízených na trzích, nic, co se odehrávalo venku, nebylo dnes špatnou volbou.
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Počasí

Příspěvek od Posel »

Herní den: 2207.
Reálné datum: 14.3. - 20.3.2022
Datum: 15. Lijavce, 58. rok Nového řádu
Roční období: Podzim
Událost: Trhy

Dnešní, zpočátku slunečný den vládne až nezvyklé bezvětří, ptáčci švitoří, hmyz cvrliká.
Po poledni se ovšem slunečné počasí naruší a blankytné nebe začne jako neviditelný bič protínat jeden poryv větru za druhým. Vítr s sebou od severu také přitáhne pošmourné těžké mraky: vypadá to, že v noci by mohla řádit bouřka s pořádným slejvákem (přesto během dneška nespadne víc než pár kapek), a přesně na tom je znát, že léto už se definitivně rozloučilo - země totiž nezůstává ohřátá a parná, s mraky se naopak z ostrova vytratí velmi rychle i teplo, takže nastává první večer, kdy se rozhodně už vyplatí natáhnout na sebe první teplejší (nebo neprofoukavé) vrstvy oblečení.
Menší draci by v tomto nečasu rozhodně neměli zkoušet žádné letecké manévry, poryvy jsou velmi nevyzpytatelné.
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Počasí

Příspěvek od Posel »

Herní den: 2208.
Reálné datum: 21.3. - 27.3.2022
Datum: 16. Lijavce, 58. rok Nového řádu
Roční období: Podzim
Událost: Trhy

V noci nad ostrovem řádila pravá podzimní plískanice - studený vítr, husté provazy deště a vzdálené hřmění bez blesků. Ráno vítr naštěstí o něco zmírní a hromy se přesunou řádit kamsi nad moře. Ale i tak není ani trochu příjemné vyjít ven do studeného deště a studeného větru, který ho nepříjemně posílá přímo do obličeje.
Teprve odpoledne se hustý déšť změní v drobné mrholení, které ale ustane teprve s příchodem noci.
Uživatelský avatar
Posel
Příspěvky: 956

Počasí

Příspěvek od Posel »

Herní den: 2220. (skok!)
Reálné datum: 28.3. - 3.4.2022
Datum: 28. Lijavce, 58. rok Nového řádu
Roční období: Podzim
Událost: Pivní slavnosti

Předchozí dny se nedaly nazvat jinak než jako zachmuřené. Obloha byla většinu času v různých odstínech šedi, sem tam sprchlo, jindy foukal nepříjemně studený vítr. A když už se náhodou ukázalo sluníčko, nemělo už dost síly na to, aby skutečně hřálo.

Na dnešní pivní slavnosti se naštěstí uklidnil vítr i déšť a alespoň prozatím si dal přestávku. Kromě různých putyk a taveren se tak vyvalily sudy i na ulice a pochmurnost počasí vyvažoval lidský hovor a smích. K večeru se dokonce šedavá oblačnost na pár hodin protrhala a dopřála všem pohled na rudě zbarvený západ slunce. Ledasjaký občan pod vlivem nahořklého moku to vzal jako znamení, že zítřejší slavnosti budou ještě lepší.

MH: Během začátku skoku se také stala jiná dobrá událost, na ostrov se vrátili ze svých výprav Jezdci - můžete tak znovu zaznamenat zvýšený počet draků na obloze. Kdo přesně, v jakém stavu a s jakým výsledkem výprav se vrátil ovšem zatím není známo, tak na to berte ohledy ve vašich hrách.
Jakmile některou z výprav dokončíme, smějí její účastníci samozřejmě do volné hry (a jistě už tou dobou budu vědět, jak ten měsíc a půl strávili a co se vlastně stalo), tohle je spíše proto, aby nám do výprav nespadl další skok, jelikož to už by se vážně vysvětlovalo pro tak velké množství osob velmi složitě. Takže je to taková trochu kosmetická úprava, ale z herního hlediska to poté bude komfortnější :mrgreen:
Odpovědět